• AdresSarayaltı, 1. Paşa Sk. NO20, 64200 Uşak Merkez/Uşak
  • E-Posta info@pwmmakine.com
  • Telefon 05511449748
Seo (Arama Motoru Optimizasyonu)

Seo (Arama Motoru Optimizasyonu)

Genellikle web sitenizin çeşitli bölümlerinde küçük değişiklikler yapmakla ilgilidir. Tek tek bakıldığında bu değişiklikler artımlı iyileştirmeler gibi görünebilir ancak diğer optimizasyonlarla birleştirildiklerinde, sitenizin kullanıcı deneyimi ve organik arama sonuçlarındaki performansı üzerinde dikkate değer bir etkisi olur. Web sayfalarının temel bileşenlerinden oluştuğu için bunların birçoğu hakkında halihazırda bilgi sahibi olmanıza rağmen bunlardan en iyi şekilde yararlanmıyor olabilirsiniz.

Arama motorlarında üst sıralarda çıkmak ve ziyaretçilerinize organik bir şekilde ulaşmak firmların işlerinde ciddi anlamda kazan sağlamaktadır. Firmaların bulunurluğunu arttıran ve hizmet talep eden ile hizmet sağlayan firmaları buluşturan platformda daha yukarıda çıkmak ve bu rekabete zaman ayırıp ortak olamak her geçen gün ise zorlaşmakta. Arama motorlarının en önemlisi Google ise bu alanda tekel konumunda neredeyse ve Google istediği tarzda bir web sayfanız yoksa bu durumda organik olarak arama sonuçlarında çıkmanız çok zor.

Arama Motoru Optimizasyonu İçin Önerilerimiz

- Kullanıcının kolayca ulaşabileceği; özgün, bir biriyle uyumlu içeriğe sahip bir web siteniz olmalı
- Web Site kodlarının, arama motoru için kabul görülen standartlara uygun olmalı.Bu yüzden web site kodlarının düzgün olması gerekmektedir.

Web siteniz kullanıcı dostu bir tasarıma sahip olmalı. Siteyi ziyaret eden kullanıcı, sitenizde ne kadar çok zaman geçirirse size artı puan kazandıracaktır. Bunu sağlamak için sitenizi tasarımının güzel olmasından ziyade ; erişilebilirilik , kullanım kolaylığı, ziyaretcinin aradığını kolayca bulabilmesi önem arz etmektedir.

- Son zamanların web tasarım trendleri olan HTML5,CSS3 ve mobil uyumlu(responsive) tasarım sahip olmalı.
- Tasarımda kullanılan renkler göz yormamalı.
H Tag'ların kullanımına dikkat ediniz ve mutlaka siteniz içerisinde geçiriniz.H tag'lar kullanılırken belli bir hiyerarşide kullanılmalı. H1->H2->H3->H4 sürecek şekilde örneklendirebiliriz.
Linklerinize title giriniz.
- Resimlerin "alt" tag'ına, o içerik ile ilişkili keimeler giriniz.